Pork meatloaf and spaghetti sauce! Alkuperäinen resepti löytyy täältä http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/pork-meatloaf-spaghetti-sauce
tai voit myös katsoa jakson tästä : http://www.youtube.com/watch?v=voUj8GjmM3c ( kyseinen resepti alkaa sieltä 13:30 kohdasta eteenpäin :)
Valmistin oman murekkeen hyvinkin pitkälti Jamien ohjeen mukaisesti, mutta tulihan tuota vähän muokattua oman jääkaapin mukaan. Muutokset merkkasin sulkuihin :)
3porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa
rosmariiniä
100g kuivaa leipää tai korppujauhoja ( En käyttänyt ollenkaan)
500g possun jauhelihaa ( 700g nauhan 10% jauhelihaa)
2 tl kuivattua oreganoa ( basilikaa)
30g fetaa
1 iso muna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3-4 tuore chiliä
1 tölkki paseerattuatomaattia ( Mutti- murskaa jonka sauvasekoittimella surautin tasaiseksi)
30 g cheddar juustoa ( ihan tavallista juustoa)
Kuori porkkanat ja halkaise pitkittäin 4 osaan ( osat n. pikkurillin paksusia eli jos paksu porkkana niin tällöin useampaan osaan). Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa, rosmariiniä ja laita uuniin 200 asteeseen 10min.
Sillä aikaa kun porkkanat on uunissa tee mureke. Laita kulhoon jauheliha, suolaa, oreganoa, muna, feta muruina ja sotke. Varo kuitenkin painelemasta mureketta liikaa ettei siitä tule liian tiivistä ja kovaa.
Tämän jälkeen ota porkkanat pois uunista ja lisää mureke porkkanoiden keskelle ja eiko takas uuniin noin 25 minuutiksi ( itse jouduin pitämään vähän kauemmin sillä lihaa oli enemmän)
Kun mureke on valmistumassa uunissa niin tällä aikaa valmistuu pannulla tomaattikastike. Halkaise tuore chilit ja poista siemenet. Laita chilit pannulle oliiviöljyn kanssa ja anna ns. kuullottua n. 2 min. Tarkoitus on vain antaa öljylle makua! Pilko tällä aikaa valkosipuli ja sipuli. Kun chilit on hieman kuullottuneet poista ne pannulta ja laita tilalle valkosipuli, sipuli ja oreganoa. Kuullota sipuleita n. 10min tai niin että sipulit pehmenee ja ottaa hieman väriä. Mutta varo polttamasta sipuleita, muuten tulloo kitkerää! Lisää lopuksi tomaattiseos ja anna kiehua hiljalleen niin kauan että mureke on ollut uunissa tarvittavan ajan.
Tämän jälken ota mureke uunista pois, nostele porkkanat pois vuoasta hetkeksi ja kaada tomaattisipuliseos murekkeen ympärille. Viimeistele mureke laittamalla juustoraasteta murekkeen päälle, porkkanat takaisin reunoille kastikkeen päälle. Lisää myös kuullotetut chilit murekkeen päälle ja sivuun. Ja laita uuniin vielä 5-10 minuutiksi. Sen verran että saat juustoon väriä. Ja nom :) eiko syömään :)
tai voit myös katsoa jakson tästä : http://www.youtube.com/watch?v=voUj8GjmM3c ( kyseinen resepti alkaa sieltä 13:30 kohdasta eteenpäin :)
Valmistin oman murekkeen hyvinkin pitkälti Jamien ohjeen mukaisesti, mutta tulihan tuota vähän muokattua oman jääkaapin mukaan. Muutokset merkkasin sulkuihin :)
3porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa
rosmariiniä
100g kuivaa leipää tai korppujauhoja ( En käyttänyt ollenkaan)
500g possun jauhelihaa ( 700g nauhan 10% jauhelihaa)
2 tl kuivattua oreganoa ( basilikaa)
30g fetaa
1 iso muna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3-4 tuore chiliä
1 tölkki paseerattuatomaattia ( Mutti- murskaa jonka sauvasekoittimella surautin tasaiseksi)
30 g cheddar juustoa ( ihan tavallista juustoa)
Kuori porkkanat ja halkaise pitkittäin 4 osaan ( osat n. pikkurillin paksusia eli jos paksu porkkana niin tällöin useampaan osaan). Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa, rosmariiniä ja laita uuniin 200 asteeseen 10min.
Sillä aikaa kun porkkanat on uunissa tee mureke. Laita kulhoon jauheliha, suolaa, oreganoa, muna, feta muruina ja sotke. Varo kuitenkin painelemasta mureketta liikaa ettei siitä tule liian tiivistä ja kovaa.
Tämän jälkeen ota porkkanat pois uunista ja lisää mureke porkkanoiden keskelle ja eiko takas uuniin noin 25 minuutiksi ( itse jouduin pitämään vähän kauemmin sillä lihaa oli enemmän)
Kun mureke on valmistumassa uunissa niin tällä aikaa valmistuu pannulla tomaattikastike. Halkaise tuore chilit ja poista siemenet. Laita chilit pannulle oliiviöljyn kanssa ja anna ns. kuullottua n. 2 min. Tarkoitus on vain antaa öljylle makua! Pilko tällä aikaa valkosipuli ja sipuli. Kun chilit on hieman kuullottuneet poista ne pannulta ja laita tilalle valkosipuli, sipuli ja oreganoa. Kuullota sipuleita n. 10min tai niin että sipulit pehmenee ja ottaa hieman väriä. Mutta varo polttamasta sipuleita, muuten tulloo kitkerää! Lisää lopuksi tomaattiseos ja anna kiehua hiljalleen niin kauan että mureke on ollut uunissa tarvittavan ajan.
Tämän jälken ota mureke uunista pois, nostele porkkanat pois vuoasta hetkeksi ja kaada tomaattisipuliseos murekkeen ympärille. Viimeistele mureke laittamalla juustoraasteta murekkeen päälle, porkkanat takaisin reunoille kastikkeen päälle. Lisää myös kuullotetut chilit murekkeen päälle ja sivuun. Ja laita uuniin vielä 5-10 minuutiksi. Sen verran että saat juustoon väriä. Ja nom :) eiko syömään :)
Eihän tuo yhtä nätiltä näytä ko Jamien oma, mut pirun hyvää oli kyllä :)
Kokkaillessa tein muutamia uusia huomioita itselle. Kuten esim. tuo chilien kanssa öljyn maustaminen. En olisi ihan äkkiseltään uskonut miten paljon makua tuo 2 minuuttia tuo öljylle. Todella hyvä lisä! Kastikkeesta ei tule tulista, mutta siellä on taustalla semmoinen hienoinen pieni polte. Oikein loistava! Lisäksi uusi tuttavuus itselle oli tuo Mutti-tomaattimurska. Siitä on ollu paljon puhetta iltapäivälehtiä myöden viime aikoina. Ostin purkin sitä itselle tuossa jokin aika sitten mutten ollut vielä kokeillut mihinkään, joten arvelin tämän olevan hyvä testi. Ja onhan siinä kyllä eroa tavalliseen. Murska on jotenkin tasaisempaa ja kantoja en löytänyt yhtään vert. perus Lidl, Pirkka, Rainbow murskat. En silti aio jatkossakaan luopua Lidlin murskasta, mutta jos teen enemmin pelkän tomattikastikkeen tms niin käytän kyllä Muttia :) ps. Austraalian Master Cheffissäkin ne käyttää Muttia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti