Ajatus alkoi muuttua toteutukseksi siinä vaiheessa kun valmistin isäni puuverstaassa ensin sopivan kokoisen laudan männystä ja imeytin siihen parafiiniöljyä 3 kerrosta!
Lankkuni on ehkä enemmän semmoinen yhdistelmä antipastosta ja tapaksesta kuin pelkästään antipastoa. Mutta oi miten hyvää se olikaan :) Huom! Annos on myös melkein karppia!
Valitettavasti meillä oli niin nälkä että kuva jäi tooodella huonoksi, mutta toivottavasti tästä saa edes vähän selvää mitä lankulta löytyy! Näyttää runsaalle, mutta eipä meiltä kahdelta silti paljon yli jäänyt :D Mutta sanoisin että annos on kolmelle sopiva! Neljälle semmoinen närpintä malli.
Pinjansiemensalaatti:
Napolitana mix salaattisekoitusta sen verran kuin kahdelle tuntuu hyvältä ( rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä, babypinaattia)
oliiviöljyä päälle
pinjansiemeniä kevyesti paahdettuna
Jalapenot:
2kpl tuore jalapenoja
pekonia
cheddarjuustoa
Tyhjennä jalapenojen sisältä siemenet pois. Työnnä tilalle juustoa ja lopuksi kääri ympärille pekonia. Uunissa oman maun mukaan pekoni rapeaksi!
Uunitomaatit:
terttukirsikkatomaatteja rasiallinen
oliiviöljyä
sormisuolaa
Aseta pestyt tomaatit uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja hyppysellinen sormisuolaa. Uunissa sen verran että tomaatit hikoilee reilusti ja ottaa melkein väriä!
Halloumpekonit:
1 paketillinen Halloum- juustoa
pekonia
Pilko juusto pikkurillin paksuseksi ja kääri ympärille pekoni. Uunissa oman maun mukaan pekoni rapeaksi!
Maissikanat:
380g kanan fileitä
1 tl mustapippuria
1tl sormisuolaa
1 tl paprikaa
1 tl cyannepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl korianteria
2 munaa
vehnäjauhoja
maissilastuja
Pilko kanapalat pienemmiksi paloiksi. Semmoisia sormin syötävän kokoisia n. 4cmx4cm. Sekoita kuivat mausteet yhteen ja mausta kanapalat. Laita kolmeen eri astiaan munat, jauhot ja hienonnetut maissilastut. Kuumenna paistinpannussa rypsiöljyä. Kun öljy on melkein kuuma aloita kanojen leivittäminen. Ensin kieritä kanoja jauhossa, sitten munissa ja lopuksi maissilastuissa. Ota maissilastuihin väriä pannulla ja laita lopuksi vielä hetkeksi uuniin, jotta kanat ovat varmasti kypsiä. Jos olet varma että tuli kypsiä jo pannulla niin tällöin nou hätä :)
Lihapullat ja tomaattikastike:
Tomaattikastikkeen valmistin Jamie Oliverin murekekastikkeen mukaan eli :
1 sipuli
1 valkosipuli
2 tuore chiliä
1 tölkki tomaattimurskaa
oreganoa
basilikaa
Halkaise tuore chilit ja poista siemenet. Laita chilit kattilaan oliiviöljyn kanssa ja anna ns. kuullottua n. 2 min. Tarkoitus on vain antaa öljylle makua! Pilko tällä aikaa valkosipuli ja sipuli. Kun chilit on hieman kuullottuneet poista ne kattilasta ja laita tilalle valkosipuli, sipuli ja oreganoa. Kuullota sipuleita n. 10min tai nin että sipulit on pehmenneet ja ottaneet hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta sipuleita, jotten soossista tuu kitkerää. Lisää lopuksi tomattimurska ja anna kiehua hiljalleen niin kauan että lihapullat on valmiit.
400g naudan jauhelihaa
0,5 dl ruokakermaa
tuore basilikaa
mustapippuria
sormisuolaa
1 tl paprikaa
Sotke kaikki aineet keskenään ja muotoile taikinasta sopivan kokoisia pullia. Kypsennä uunissa 200 C n. 20min. Kun pullat on valmiit lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon ja nauti lämpimänä :)
Kuvassa ei näy mutta tein kanoille lisäksi vielä
kermaviilikastikke:
purkki kermaviiliä
2 rkl ruohosipulia
1 kynsi valkosipulia
1 rkl limemehua
mustapippuria
sormisuolaa
sekoita kaikki yhteen ja nauti kanojen kanssa!
Eniten aikaa uunissa viettää pullat ja pekoniviritykset, joten ne kannattaa laittaa ensin uuniin. Tämän jälkeen siinä samalla voi tehdä kanat, asetella toiselle pellille tomaatit valmiiksi ( toiselle puolelle peliä tomaatit ja toiselle puolelle kanat hetkeksi uuniin) ja valmistaa salaatin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti