tiistai 11. helmikuuta 2014

pastalle korviketta vol.2


Porkkana!

Tällä kertaa päätin testata porkkanaa! Yleensä käytän porkkanaa dipatessa seillaisenaan, uunijuureksissa, ihan vaan keittäen kuorineen perunoiden seassa tai wokissa suikaleina.
Keitettäessä porkkanasta tulee mielestäni melkoisen makea ja ehkäpä vähän lötkö joten en näin ekalla kokeilu kerralla lähtenyt keittämään porkkanaa kesäkurpitsan lailla ( aempi pastalle korviketta kokeiluni).

Halusin alunperin tehdä porkkanasta samanlaista nauhamaista kuin tein kesäkurpitsasta, mutta tehtyäni juustohöylällä ensin porkkanan suikaleiksi ja tämän jälkeen koetin veitsellä pilkkoa "nauhaa" porkkana hajosi pieniksi. Joten päädyin vain halkaisemaan suikaleet kerran. Porkkanan keskiosa ei kestänyt kasassa ellei kiinteämpää reunaa ollut myös mukana! 

Päädyin paistamaan porkkana lastuni paistinpannulla. Sekaan lorautin oliiviöljyä, hyppysellisen suolaa ja sopivasti mustapippuria ja rosmariiniä. Paistoin kevyesti käännellen porkkanoita niin kauan että lastut oli osittain pehmenneet mutta silti vielä hieman rapsakoita. Jokainen maun mukaan :) 

Nooooh, yllättäen tämäkin kokeilu toimi. Toisaalta miksipä ei olisi toiminut..porkkanat on namia :) Hyvä lisuke lihalle tai kanalle! Vaihtelu virkistää :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti