Mietintää vaati lähinnä tapa jolla kesäkurpitsan saisi peruskotivermeillä riittävän ohueksi soiroksi. Pelkkä veitsellä pilkkominen ei olisi tuonut nauhamaista fiilistä, joten päädyin ensin siivuttamaan kesäkurpitsan juustohöylällä ja vasta sitten suikaloimaan siivut. Muutama siivu päällekkäin ja veitsellä vaan suikaleiksi!
Melkosen helppoa! Lopuksi vaan hieman erottelee nauhoja toisistaa ja kiehuvaan veteen 1-2 min! Toimii! Veteen laitoin suolaa antamaan makua ja samalla kun nauhat kiehui vedessä erottelin niitä hieman pihdeillä. Nauhoista tulee melko pehmeitä joten rankalla kädellä jos kokkailee niin saa kesäkurpitsamuussia lautaselle "pastan" sijasta. Keittämisen jälkeen kaadoin nauhat siivilään josta kevyesti pihdeillä pienissä erissä nostelin lautaselle. Näin ainakin minulla nauha pysyi nauhamaisena eikä muussaantunut.
Itse päätin tällä kertaa kokkailla kesäkurpitsalle kaveriksi kanaa.
Pannulle oliiviöljyä, valkosipulia, sipulia, curryä ja sambal oilek-mausteseosta oman sietokyvyn mukaan. Hetken siinä kun sipulit pehmenee niin sekaan kana suikaleet. Lopuksi vaan hieman suolaa ja pippuria.
Done :) Helppoa ja nopeaa.
Välillä laitan lisäksi myös paprikasuikaleita, porkkanaa tms. tai lisään purkin ruokakermaa / kookosmaitoa ja taas on hieman erilainen kokonaisuus!
Samalla kun maistelin uutta tuotostani googlettelin vähän lisää kesäkurpitsasta ja löysin vinkkiä että hötömpi hedelmäliha kannattaisi ottaa pois ennen pilkkomista. Itse en sitä ottanut ja ihan hyvin pysyi nauhat kasassa. Mutta lienee ihan kokeilemisen arvonen vinkki.
Toisaalta en tiedä tarvitseeko noita edes välttämättä keittää..lämmin jauhelihakastike tms tuohon päälle vaan!
Alla kuva testistä jauhelihakastikkeen kanssa, toimii :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti